• Ocenenie ku Dňu učiteľov

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov mesto Hnúšťa ocenilo našu pani učiteľku Ing. Janku Hlôškovú. Janka si 27.3.2024 prevzala ocenenie od primátora mesta za prínos v oblasti výchovy a vzdelávania. Je to vyznamenanie za jej dlhoročnú prácu v školstve, za jej zodpovednosť a prístup k žiakom. Janke srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Kolektív SOŠ 

          • Naši florbalisti skončili tretí

          • V stredu 27.3.2024 naše mužstvo získalo 3. miesto v okresnom kole súťaže vo florbale žiakov SŠ.

            Naša reprezentácia nastúpila v zostave žiakov druhého a tretieho ročníka, konkrétne:  A. Vredík, J. Radič, M. Hiho, E. Bihári, R. Romšák, D. Romšák, M. Klein, P. Ebergenyi.

            Spomedzi 2 vzájomných zápasov bol najtesnejším zápas proti SOŠ Tisovec. Dominik otvoril zápas 2 vstrelenými gólmi, ku ktorým Erik doslova "zavesil" tretí. Polčas skončil v stave 3:4. Následne v druhom polčase po 2 inkasovaných góloch nastal rýchly spád, ktorý vyústil v záverečné skóre 5:11. V druhom zápase proti favoritovi turnaja Gymnáziu I. Kraska sa nám zvíťaziť nepodarilo, avšak je potrebné vyzdvihnúť obetu a odhodlanie nášho brankára Patrika.

             

            Sláva víťazom, česť porazeným                                                                                            Mgr. Slavomír Kujan

          • Žiak v role učiteľa

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov sme spolu so žiakmi a členmi školského parlamentu vymysleli zaujímavú akciu. Aké to asi bude, keď sa na jeden deň vymenia role, zo žiakov sa stanú učitelia a z učiteľov žiaci ? Práve to sme si dnes na našej škole vyskúšali. Žiaci si pripravili zaujímavé prezentácie podľa vlastného výberu a postavili sa pred katedru s cieľom niečo nové nás naučiť. Témy boli naozaj rôzne ako napríklad Karate, Maďarsko, Jedlo, Rómska rodina, ale aj Zaujímavé experimenty v psychológii či Sexuálna výchova. Niekedy nie je jednoduché stáť pred celou triedou a naučiť niekoho niečo nové, ale všetci to zvládli výborne. V mene učiteľov ale aj ostatných žiakov vám, ktorí ste sa rozhodli vyskúšať si byť učiteľom ďakujeme za naozaj skvelé témy.  

             

                                                                                                                                                     Mgr. Patrícia Lengyelová 

             

          • Beseda - ako funguje detský stacionár

          • Dnes nás navštívila naša úspešná absolventka pani Judka Parobeková, ktorá sa venuje náročnej, ale krásnej práci v Dennom detskom stacionári DEDESO. A práve o svojej práci dnes porozprávala študentom odboru sociálno-výchovný pracovník, ktorý aj sama vyštudovala a ako sama povedala, veľmi jej to pomáha v jej súčasnom zamestnaní. Dozvedeli sme sa, ako vyzerá bežný deň v dennom stacionári, aké činnosti s klientmi vykonávajú a aké sú najkrajšie, ale aj najťažšie momenty jej práce. Za úprimnú besedu ďakujeme.

             

                                                                                                                                                                Mgr. Lucia Sojková

          • Veľkonočný volejbalový turnaj Tisovec

          • Priaznivci volejbalu sa stretli dňa 25.3.2024 v Strednej odbornej škole v Tisovci na Veľkonočnom volejbalovom turnaji škôl. Podporu tomuto podujatiu vyjadrila aj naša škola účasťou nášho družstva v zložení:
            K. Bariová, E. Cibuľová, G. Sľuková, A. Vígh, A. Vredík a M. Hiho.

            Naše družstvo súperilo v troch zápasoch počas herného dňa. V prvom zápase bojovali proti SOŠ Tisovec. I keď prvý set naše družstvo prehralo, v druhom sa zásluhou výborného podania A. Vígha ujali vedenia. Aj napriek snahe celého tímu naše družstvo nakoniec podľahlo súperovi 0:2. V nasledujúcich dvoch zápasov voči favorizovaným družstvám EGT Tisovec a Gym. Revúca sme podľahli rovnako, čím sme si vyslúžili 4. miesto.

            Aj napriek nevýherným zápasom si naši žiaci užili atmosféru podujatia a odnášajú si cenné skúsenosti do ich budúceho pôsobenia.

             

            Sláva víťazom, česť porazeným                                                                                  Mgr. Slavomír Kujan

          • Išli sme do ulíc

          • Dňa 21. marca 2024 sa na celom Slovensku konala zbierka, ktorá nesie známy názov „Hodina deťom“. Zbierky sa zúčastnila aj naša škola, a tak vybraní žiaci vyrazili počas dňa do ulíc mesta Hnúšťa, kde v dobrej nálade zbierali dobrovoľný príspevok pre deti v krízových životných situáciách. Tejto zbierky sa zúčastnili nie len obyvatelia mesta Hnúšťa, ale rovnako prispeli aj naši žiaci a zamestnanci školy. Sme radi, že sme aj tento rok mohli byť súčasťou a pomôcť tak tým, ktorí to skutočne potrebujú.

            Taktiež veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a samozrejme aj našim žiakom za účasť na tejto zbierke.

             

                                                                                                                                                      Mgr. Patrícia Lengyelová

             

             

          • Slávnostné ocenenie

          • Dnes bol pre našich kolegov výnimočný deň, pretože sa zúčastnili odovzdávania ocenení v rámci Dňa učiteľov 2024. Toto slávnostné stretnutie prebiehalo v divadle J. G. Tajovského vo Zvolene a organizoval to BBSK.  Náš pán riaditeľ, Ing. Miloš Mäsiar, bol ocenený a navrhnutý pedagógmi školy a Mgr. Patrícia Lengyelová bola ocenená žiakmi. Našim kolegom srdečne gratulujeme, tešíme sa z ich úspechov a veríme, že si dnešný slávnostný deň užili.

            Mgr. Jana Kožiaková

        • Odborná konferencia "Taký bol Ladislav Mňačko"
          • Odborná konferencia "Taký bol Ladislav Mňačko"

          • Matica slovenská v spolupráci s Obcou Lukovištia zorganizovala v piatok 15.marca 2024 v hoteli TATRA v Rimavskej Sobote odbornú konferenciu s názvom "taký bol Ladislav Mňačko".

            Konferencia sa konala pri príležitosti 105. výročia narodenia a 30. výročia smrti spisovateľa, básnika, dramatika, žurnalistu.

            Prof. PhDr. Jozef Leikert, PhD. otvoril konferenciu svojím referátom, v ktorom predstavil prierez života a tvorby Ladislava Mňačku. Potom nasledovali ďalšie dôležité a veľmi prínosné koreferáty v podaní pozvaných hostí, ktorí sa zaoberajú spisovateľom Ladislavom Mňačkom. 

            Na záver nasledoval pietny akt na cintoríne v Lukovištiach. 

            Srdečne ďakujeme za možnosť zúčastniť sa tejto odbornej konferencie. 

             

            Mgr. Juliána Dovalová, Mgr. Lucia Vančíková

          • Okresné kolo v bedmintone

          • Po minuloročnej skúsenosti sa naše bedmintonové družstvo v zložení bývalých hráčov Tobiasa Adriana HanesaLukáša Jakabšica opäť zúčastnilo Okresného kola v bedmintone družstiev žiakov stredných škôl v Rimavskej Sobote.

            Priaznivci tohto športu sa zišli 8.3.2024 v novej bedmintonovej hale na ulici Mikszátha 1, kde medzi sebou súperili tímy Gymnázia I. Kraska Rimavská Sobota, Evanjelického gymnázia Tisovec, Strednej odbornej školy Tisovec a našej školy. Naše družstvo ako druhé nasadené preukázalo svoju kvalitu v prvom zápase proti EGT, ktoré zdolalo na sety 6:1 (2:0, 2:0, 2:1). Vo vzájomnom zápase proti SOŠ Tisovec, Tobias a Lukáš deklasovali súpera 6:0 na sety (2:0, 2:0, 2:0).

            Rozhodujúcim zápasom o postup na krajské kolo ostal zápas proti prvému nasadenému tímu z Gymnázia I. Kraska. V zápase jednotiek Tobias predviedol nádherný obrat z 16:20 na vyrovnaný stav, avšak po 2 nevynútených chybách prehral prvý set, ktorý zvrátil celý priebeh zápasu. Následné zápasy naše družstvo prehralo a celkovo zápas skončil v náš neprospech 0:6 na sety (0:2, 0:2, 0:2). Naši zverenci si tak odniesli nádherné 2. miesto.

            Výsledky: https://sutaze.skolskysport.sk/turnaj/86256/okresne-kolo-rimavska-sobota-banskobystricky-kraj/

             

            Sláva víťazom, česť porazeným                                                                          Mgr. Slavomír Kujan

          • Čas na starostlivosť o naše stromy

          • Jar je už za dverami a s ňou súvisí aj úprava stromov a rastlín v našich záhradách či parkoch. Náš školský park, ktorý vznikol začiatkom októbra minulého roka vďaka projektu Sadíme budúcnosť,  pozostáva práve z rôznych mladých stromov, ktoré je potrebné zastrihnúť alebo ošetriť, aby nám v budúcnosti priniesli bohatú úrodu. A preto dňa 7.3.2024 sme do našej školy zavolali odborníka na zastrihávanie stromov, ktorý na škole aj dlhé roky pracoval – pána Ostricu a spolu s ním sme zorganizovali besedu s praktickou ukážkou starostlivosti o stromy. Žiakom odovzdal zaujímavé informácie o tom, čo všetko potrebujeme k správnej starostlivosti o stromy, ako je potrebné sa pred prácou obliecť a po tejto obohacujúcej besede sme sa spolu so žiakmi presunuli k jednotlivým stromčekom, ktoré sme ošetrili. Touto cestou mu chceme veľmi pekne poďakovať za jeho rady a teraz nám už neostáva nič iné, ako dbať na správnu starostlivosť o stromy počas letných mesiacov a počkať, kým si chutné plody v podobe hrušiek, čerešní či jabĺk budeme môcť spoločne vychutnať na lavičkách v našom parku.

                                                                                                                                                       Mgr. Patrícia Lengyelová

          • Vráťme knihy do škôl

          • Ide o celoslovenskú súťaž, ktorá je určená pre materské, základné a stredné školy. Jej princíp je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľnú knihu a napísať o nej krátky referát v rozsahu maximálne dve strany. Čitateľ má objasniť, prečo si vybral práve túto knihu a čo mu dielo prinieslo. Z doručených príspevkov sa víťazi pre jednotlivé kategórie určujú žrebovaním. Uzávierka súťaže je 1.4.2024. V hre je aj množstvo zaujímavých cien, ocenená bude aj najaktívnejšia škola. Súťaž Vráťme knihy do škôl organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Učenie s úsmevom ako aj s ďalšími samosprávnymi krajmi na Slovensku.

            Viac informácií o projekte nájdete tu: www.vratmeknihydoskol.sk.

          • Báseň v štúrovčine 2023

          • ​Aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do literárnej súťaže Báseň v štúrovčine 2023. Tento rok bolo do súťaže prihlásených viac ako 450 básní a práve preto sme radi, že žiačka našej školy jednu kategóriu, konkrétne báseň do 12 veršov, vyhrala. Výherkyňou sa stala Natália Vicenová z 3. A triedy, ktorej prišla výhra priamo domov. Natálii srdečne blahoželáme, tešíme sa, že v takej silnej konkurencii sa podarilo opäť presadiť aj našej študentke. Prehľad výsledkov všetkých kategórií si môžete pozrieť v priloženom linku. Natáliina báseň sa v ňom nachádza pod číslom 054: https://korpus.sk/literarna-sutaz-basen-v-sturovcine-2023-vysledky/

            Mgr. Jana Kožiaková

          • Bezplatná preprava pre žiakov v hmotnej núdzi

          • Žiaci stredných škôl v hmotnej núdzi na území Banskobystrického kraja majú
            nárok na bezplatnú prepravu medzimestskými autobusmi do školy na základe
            potvrdenia o poberaní dávky v hmotnej núdzi od sociálnej poisťovne.

            Nárok na bezplatnú prepravu majú počas školského roka z miesta bydliska do miesta, kde
            je ich stredná škola.

             

            Viac sa dočítate v Prepravnom poriadku IDS BBSK na str. 27 - 28 Prepravny-poriadok-IDS-BBSK-verzia-1.2.pdf 

          • Florbalový a futsalový turnaj

          • Obdobie školského polroku sa tradične nesie v športovom duchu. Preto si naša škola pripravila pre žiakov dve postupové súťaže.

            Posledný vyučovací týždeň roku 2023, dňa 21.12.2023 sa konal Vianočný florbalový turnaj. Turnaja sa zúčastnili predovšetkým žiaci prvého a druhého ročníka, ktorý spoločne vytvorili 3 súťažné družstvá. Súťažilo sa spôsobom každý s každým, kde po dvoch výhrach zvíťazilo družstvo 2.B triedy. Ako druhý sa umiestnili žiaci 1.B triedy a kontumačne zvíťazil mix žiačok 1.A a 2.B triedy. Po vianočnej prestávke sa žiaci v oveľa väčšom počte (celkovo 27 súťažiacich) rozhýbali na futsalovom turnaji, ktorý bol aj nomináciou na okresné kolo. Súťaže sa dňa 17.1.2024 zúčastnilo 6 družstiev rozdelených do dvoch kategórií. V kategórií žien zvíťazila prekvapivo 1.A trieda. Na druhom mieste sa umiestnili dievčatá z 3.A triedy s najlepšou strelkyňou turnaja Natáliou Vicenovou (4 góly). Na treťom mieste skončili dievčatá 2.A triedy. Vyostrené súboje v kategórií mužov vzišli víťazne pre 2.B triedu, obdobne ako pri florbale. Na druhom mieste po veľmi dobrých výkonoch a tesnej prehre s víťazom, skončili chlapci z 1.B. Tretie miesto sa ušlo pánom z 3.B triedy. Najlepším strelcom turnaja sa stal Marián Hiho z 2.B triedy, ktorý strelil 6 gólov.

            V priebežnom celkovom hodnotení tried za školský rok 2023/24 si svoje miesto upevnila 2.B (69) s náskokom 31 bodov pred 2.A triedou (38). Na priebežnom treťom mieste je umiestnená 1.B trieda s počtom 34 bodov. V kategórií mužov si svoju pozíciu vylepšil Hiho z 2.B. U žien si priebežne drží prvé miesto Martinková z 2.A.

             

             

            Sláva víťazom, česť porazeným.

             

             

            Hnúšťa, 22. januára 2024                                                                                         Mgr. Slavomír Kujan

          • Riaditeľské voľno

          • Dňa 12. decembra 2023 (utorok) bude riaditeľské voľno.

            Vyučovanie bude pokračovať  dňa 13. decembra  2023 (streda). 

          • Aj k nám prišiel Mikuláš

          • Tak, ako to už býva zvykom, ani tento rok našu školu neobišiel Mikuláš spolu s jeho pomocníkmi – anjelom a čertom, a tak sme si deň 6.12.2023 spríjemnili ich prítomnosťou.

            Naši žiaci počas dňa dostali sladké prekvapenie v podobe Mikulášskych balíčkov. Celý deň sa niesol v príjemnom predvianočnom duchu. Veríme, že balíčky žiakov potešili a na záver by sme sa chceli poďakovať za každoročnú spoluprácu Mikulášovi a jeho pomocníkom.
             

                                                                                                                                                  Mgr. Patrícia Lengyelová

          • Pomoc, ktorá nám robí radosť!

          • Niekedy aj malá pomoc dokáže niekomu druhému zmeniť život. Preto sme radi, že aj tento rok sa nám podarilo zorganizovať zbierku sladkostí pre Komunitné centrum v Hnúšti a my, žiaci a učitelia SOŠ, sme tým chceli ukázať, že keď sa zomkneme, dokážeme vyzbierať toho toľko, že nás samých to veľmi príjemne prekvapí, lebo toho bolo naozaj viac ako vlani. Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, starým rodičom, učiteľom, ktorí do sladko-slanej zbierky prispeli. Sladkosti urobia radosť na Mikuláša deťom zo sociálne slabšieho prostredia, ktoré by možno inak žiadne Mikulášske balíčky nedostali. Ďakujeme, že nezabúdate byť ľuďmi!

            Mgr. Jana Kožiaková

        • Deň počítačovej bezpečnosti
          • Deň počítačovej bezpečnosti

          • Pri príležitosti Dňa počítačovej bezpečnosti (30.november) sme si v rámci prevencie pripomenuli potrebu chrániť nielen svoje počítače, ale predovšetkým svoje osobné údaje. V súčasnej dobe, kedy sa stále viac informácií ukladá a prenáša prostredníctvom počítačov a internetu, je bezpečnosť online dát kľúčová. Dnes sme sa spolu so žiakmi rozprávali o tom, že je dôležité používať silné heslá, aktualizovať softvér a antivírusovú ochranu, byť opatrný pri otváraní podozrivých emailov alebo klikaní na neznáme odkazy. Žiaci si vyskúšali ako odhaliť podvodné emaily.

             

            Mgr. Juliána Dovalová, koordinátor prevencie

          • Odbor sociálno-výchovný pracovník

          • 7661 M SOCIÁLNO–VÝCHOVNÝ PRACOVNÍK študijný odbor pripravuje žiakov so širokým všeobecnovzdelávacím základom, s odbornými teoretickými vedomosťami i praktickými zručnosťami tak, aby boli schopní vykonávať kvalifikovanú a samostatnú prácu v oblasti sociálnej a výchovnej starostlivosti. Absolventi sa uplania v školských, ale aj sociálnych zariadeniach.

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
      • +421 475 422 426
      • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
      • 37956230
      • Ing. Miloš Mäsiar
      • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
      • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
      • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
      • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
      • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
      • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje