• Erasmus+ Príprava na odbornú prax

          • Príprava na odbornú stáž - "Opäť s nami"

            V rámci projektu Erasmus+ Opäť s nami naši žiaci v odbore  sociálno-výchovný pracovník zahájili prípravu na odbornú stáž do Havířova. Príprava trvala 2 dni. Prvý den pripravili plán aktivít a činností, ktorý je zameraný na pracovné, športové a vedomostné aktivity. Ďalej pripravili otázky k rôznym diskusným témam  pre seniorov. Druhý deň si aktivity vyskúšali a  pripravili pomôcky, ktoré sú dôležité pri aktivitách, ktoré si už o 2 týždne budú môcť vyskúšať v roznych zariadeniach.

            Aj napriek tomu, že máme jarné prázdniny, žiaci s dobrou náladou prišli do školy a v príjemnej atmosfére  strávili spoločný čas. Pracovali s elánom a chuťou, zodpovedne splnili svoje úlohy a ciele, ktoré sme si stanovili. 

            Mgr. Janette Ferancová

          • Základy programovania s micro:bitom

          • V stredu 22.2.2023 sa žiačky I.A, I.B a II.A triedy zúčastnili workshopu s názvom Základy programovania s micro:bitom, ktorý sa nám podarilo zorganizovať v spolupráci s OZ Aj Ty v IT. Naše žiačky sa tak mohli presvedčiť o tom, že hodina informatiky môže prebiehať aj trochu inak. Počas dvoch vyučovacích hodín lektor naučil žiačky naprogramovať si stavebnicu micro:bit. Lektor vysvetlil žiačkam spôsob, akým si naprogramujú svoj micro:bit, a to vďaka aplikácii, s ktorou celý čas pracovali. Každej žiačke sa podarilo nielen rozsvietiť, rozblikať svoju stavebnicu, ale aj  spustiť hudbu. Touto cestou sa ešte raz chceme poďakovať pani Lenke Ježík za sprostredkovanie workshopu a lektorovi za všetky užitočné informácie v oblasti programovania a práce s micro:bitom.

             

            Mgr. Juliána Dovalová

          • Krajčírky na exkurzii!

          • V rámci predmetu odevné materiály, sme si naplánovali exkurziu v metráži - predajni Lux Rimavská Sobota. Predajňa ponúka množstvo rôznych druhov tkanín, ktoré sme mohli ohliadnuť a ohmatať, čím sme si utvrdili učivo o vlastnostiach materiálov ako povrch, štruktúra a zloženie. Metráž ponúka rôzne druhy zipsov, nití, gombíkov a iných doplnkových a ozdobných produktov, ktoré nám pomáhajú veci ozdobiť alebo vylepšiť im funkciu. Zakúpili sme si materiál na zásterky a už teraz sa tešíme ako si ich budeme zhotovovať.

            Gabriela Medveďová, majsterka odborných predmetov

          • VALENTÍN

          • 14. februára sme oslávili tak ako sa na tento sviatok patrí! Školský parlament pripravil valentínsku poštu, a tak sme sa mohli potešiť krásnymi odkazmi, ktoré nám hneď spríjemnili ráno. Popritom sme sa vyobliekali tematicky – do červenej či ružovej. Na pamiatku sme sa vyfotili v tvare srdiečka, ale aj v pripravenom fotokútiku a tzv. Kiss Cam – vo vlastnoručne vyrobenom foto paneli. Celý deň sme ukončili valentínskym programom so zábavnými súťažami a vytancovali sa na valentínskej párty. Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa, že sme zažili pekný deň všetci spolu :) 

            Školský parlament pri SOŠ, Mgr. Lucia Vančíková

          • Báseň v štúrovčine

          • Niektorí žiaci našej školy sa v rámci Týždňa vedy a techniky zapojili do súťaže - báseň v štúrovčine. Túto súťaž vyhlásil Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV a bolo do nej prihlásených 150 básní z celého Slovenska. U nás sa tejto súťaže mohol zúčastniť ktokoľvek, kto mal chuť a z I.A triedy sa do súťaže zapojili Jorga Kovácsová, Stanislav Giertl, Elena Cibuľová, Dorota Martinková. Z III.A triedy báseň v štúrovčine písali Nicolas Adamovič, Elena Radičová, Jenifer Cibuľová, Rebeka Dovalová, Nikola Romšáková. Veľmi nás potešilo, že báseň Dorotky s názvom Stále iďem bola výherná v 6. kategórii: viac ako 37 riadkov. Dorotke prišli výherné ceny priamo domov a naša škola dostala darček v podobe Retrográdneho slovníka súčasnej slovenčiny. Dorotke blahoželáme  a veríme, že podobných súťaží sa naši žiaci budú zúčastňovať aj v budúcnosti. Výhernú báseň si môžete aj prečítať a všimnite si, ako by to vyzeralo, keby sme štúrovčinu používali dnes:

            Stále iďem

            Aj keď iďem sám
            stále stojím, stále mám
            odhodlaňja, vitrvalosť
            rozbíjam ten dav
            sama proťi prúdu
            na piku luďja robja huhu.

            Zobuď sa zo sna
            hudba mocná
            stojím stojím
            stále vňímam
            stále tvorím
            stále píšem
            stále tvorím
            stále chcem napredovať
            stále to píšem a
            stále to hádžem
            stále stojím.

            Mám zapáleňje fakle
            ňemuožem odolať
            už fakt ňje všetko prostreďje
            v ktorom žiu zmizlo
            zňechuťiu sa krištál
            chuťiu velmi kislo
            istota oďišla
            zostalo len ťicho
            v hlave prázdno
            vimeňená.


            To je to správňe slovo
            milion vecí a
            ňespočetňe plánou
            po každom dňi to padá na dno
            dňeska dobrota je slabje slovo
            už to ňeexistuje a už to ňení ono
            preto zapisujem každje jedno slovo
            kebi bolo kebi
            tak žili bi sme v mjeri
            milion názorou
            aňi jeden správni
            žjadni hudobňík raper aňi básňik.

            Mgr. Jana Kožiaková

          • FUTBALOVÝ TURNAJ

          • Dňa 30.1.2023 sa na našej škole uskutočnil futbalový turnaj, ktorého sa zúčastnili žiaci všetkých ročníkov. V turnaji medzi sebou súťažili nie len chlapčenské družstvá, ale aj dievčenské. Konkrétne žiačky I.A súperili so žiačkami II.A triedy, kde po napínavom druhom polčase porazili prváčky a tým si zaslúžili krásne prvé miesto.

            Po dievčenskom futbale nastúpili na rad chlapci. Keďže boli celkovo 3 chlapčenské tímy,  v úvode bolo nevyhnutné vylosovať, kto sa zúčastní prvého zápasu. Napokon sa proti sebe ako prví postavili žiaci III.B a I.B, v ktorom vyhrali tretiaci. Výhercovia si napokon zahrali ešte s posledným tímom, ktorý tvorilo niekoľko žiakov I. D, II.B., III.A a I.A triedy. Opäť vyhrali žiaci III.B triedy a tým sa stali absolútnymi víťazmi futbalového turnaja. Na druhom mieste skončilo družstvo žiakov zložených z viacerých tried, tretie miesto v chlapčenskom tíme patrilo žiakom I.B triedy. Treba podotknúť, že všetci žiaci sa naozaj veľmi snažili a odohrali kvalitný futbal.

            Víťaz však môže byť len jeden a my teda na záver ešte raz srdečne gratulujeme žiačkam II.A za prvenstvo v dievčenskom futbale a žiakom III.B za prvenstvo v chlapčenskom futbale.

            Mgr. Patrícia Košinová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
        • +421 475 422 426
        • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
        • 37956230
        • Ing. Miloš Mäsiar
        • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
        • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
        • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
        • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
        • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
        • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje