• Halloweenska party

          • Jesenné prázdniny sú za rohom a s nimi ide ruka v ruke Halloween. My sme teda neotáľali a dňa 26.10.2023 sme na škole zorganizovali veľkú Halloweensku party pre všetkých žiakov a zamestnancov školy. Okrem dobrého jedla, tematického fotokútika, strašidelnej výzdoby a diskotéky v priestoroch školy sa žiaci, ale aj učitelia zúčastnili súťaže o najlepší Halloweensky kostým, kde porota vyberala najlepší kostým nie len z kategórie žiaci, ale aj učitelia. Taktiež prebehlo niekoľko súťaží, z ktorých treba určite spomenúť hlavne tú o najlepšiu Halloweensku tekvicu, kde súťažili v tímoch žiaci, učitelia, ale aj riaditeľ školy. Súčasťou party bola aj krátka výstava pavúkov, ktorú zaobstaral náš žiak Michal Stieranka, ktorý sa chovaniu nezvyčajných živočíchov dlhodobo venuje. Programom nás sprevádzala žiačka Miška Cabanová, Dorotka Martinková a pani učiteľka Lengyelová. Do samotných príprav programu boli zapojení všetci členovia školského parlamentu - za čo im touto cestou veľmi pekne ďakujeme. Celý deň sa niesol vo veľmi dobrej nálade a sme radi, že sme si takto spolu mohli užiť posledné spoločné dni pred prázdninami. Všetkým ešte raz ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu!

                            

                                                                                                                                                      Mgr. Patrícia Lengyelová 

             

             

          • Staroba je prirodzenou súčasťou nášho života

          • Tak ako končí leto a začína jeseň, prichádza staroba nenápadne a pomaly, ktorej sa nevyhne nikto z nás. Jeseňou nazývame jednu z etáp v živote človeka, kedy nám síce pribúdajú vrásky, ale to neznamená koniec životným aktivitám. Hovorí sa, že mladosť má svoje plány, dospelosť svoje ciele a staroba svoj ľudský údel. MY si vážime našich seniorov a na metodikách edukačných činností sme so žiakmi v II.A a III.A pripravili darčeky a pozdravy pre seniorov. Naši študenti v rámci odbornej praxe spoznávajú seniorov, pripravujú im aktivity, trávia s nimi čas rozprávaním. Sme radi, že sme odovzdali pozdravy a darčeky v Klube dôchodcov v Hnúšti, Klenovci, Likieri, ale aj v DDaDSS v Klenovci a DOS v Hnúšti.

            Prajeme Vám pevné zdravie, veselú myseľ, veľa úsmevu, elánu a radosti zo života.

            Mgr. Janette Ferancová

             

          • Oznámenie o konaní volieb do školského parlamentu

          • Deň a čas konania volieb: 25.10.2023 počas 3. vyučovacej hodiny 

            Miesto konania volieb: Stredná odborná škola Hnúšťa, II.A trieda 2. poschodie,

            Nahlasovanie kandidátov: vo vestibule školy na prízemí do 23.10.2023

            Zverejnenie zoznamu kandidátov: 24.10.2023 na tabuli na prvom poschodí a na webe školy

            Vyzývame týmto žiakov aby v rámci triedy predstavili aspoň jedného kandidáta.

            Zmena v harmonograme je vyhradená, presný harmonogram volebného dňa bude zverejnený a odvysielaný v deň volieb.

             

            Mgr. Slavomír Kujan

             

          • Život s autizmom

          • Dnes sme mali v škole vzácnu návštevu, matku, ktorá má zdravotne postihnuté dieťa a ktorá nám prišla porozprávať o svojom živote, o svojich každodenných starostiach, ale aj radostiach. Život človeka s autizmom nie je ľahký, ale oveľa ťažší je život ľudí, ktorí sú v jeho najbližšom okolí. Pani Evka je úžasná, silná osoba, ktorá nám porozprávala a bližšie predstavila život s autistickým dieťaťom, použila mnohé príklady zo života, pri ktorých sme sa zamysleli, dojali, pobavili, ale najmä, uvedomili si, aký je život krásny, no zároveň ťažký a niektoré naše problémy sú oproti takýmto vážnym starostiam úplne nepodstatné, že niekedy sa rozčuľujeme nad vecami, ktoré za to vôbec nestoja, že vedieme zbytočné hádky a robíme si zbytočné „nervy“. Na to, čo si máme v živote najviac vážiť, často zabúdame, pokladáme to za menej dôležité či automatické. Buďme radi za to, že sa každý deň môžeme zobudiť, že sme zdraví a máme okolo seba ľudí, ktorých milujeme a oni milujú nás. Ďakujeme za dnešné chvíle, ktoré nám zase raz pripomenuli, čo v živote je naozaj dôležité.

            Mgr. Jana Kožiaková

        • #ERASMUSDAYS 2023
          • #ERASMUSDAYS 2023

          • V rámci propagácie medzinárodného programu Erasmus+ sa aj naša škola zapojila do iniciatívy #Erasmusdays. V stredu 11.10.2023 sme zorganizovali podujatie, cieľom ktorého bolo zvýšiť povedomie o možnostiach a benefitoch, ktoré poskytuje program Erasmus+. Počas tohto stretnutia sme sa porozprávali aj o zahraničnej mobilite v rámci projektu Opäť s nami. Žiaci, ktorí úspešne absolvovali minuloročnú stáž v Havířove (marec 2023), oboznámili učiteľov a žiakov o príprave a priebehu samotnej mobility. Vypočuli sme si užitočné informácie týkajúce sa práce v rôznych zariadeniach a firmách, v ktorých pôsobili. Na záver tohto podujatia sme účastníkom stáže odovzdali fotoknihy a plátenné tašky, ktoré sme im dali vyrobiť. 

             

            Mgr. Juliána Dovalová 

          • Deň otvorených dverí

          • V sobotu 7.októbra 2023 Stredná odborná škola v Hnúšti otvorila brány školy pre širokú  verejnosť. V rámci dňa otvorených dverí si všetci mohli prezrieť vnútorné priestory školy, odborné učebne, ktoré bežne nie sú prístupné. Zamestnanci školy si v spolupráci so žiakmi pripravili rôzne aktivity pre deti a mládež. Tí najmenší mali možnosť zahrať sa v detskom kútiku, veľmi populárne bolo maľovanie na tvár. Tí odvážnejší si dali nakresliť henou rôzne ornamenty. Detičky odchádzali nadšené a dosýta vyšantené. Okrem toho si všetci mohli pod dohľadom pedagóga  vyskúšať streľbu zo vzduchovky. Pre všetkých návštevníkov bolo prichystané občerstvenie, najviac deťom chutili palacinky a hot-dogy. Neodmysliteľnou súčasťou dňa otvorených dverí boli aj ukážky 3D tlače, ale aj vypaľovanie laserom. Naše šikovné krajčírky si pripravili jedinečné záložky a každý, kto sa pri nich zastavil, mal možnosť si vyrobiť vlastné levanduľové vrecúško. V mene kolektívu Strednej odbornej školy v Hnúšti sa chceme poďakovať každému jednému návštevníkovi, ktorý k nám prišiel a tým prispel k príjemnej atmosfére. Veľká vďaka patrí všetkým zamestnancom školy, ale rovnako aj všetkým žiakom, ktorí počas víkendu prišli a pomáhali nám.

             

            Mgr. Janette Ferancová, výchovná poradkyňa

          • Začni deň s úsmevom

          • Vždy prvý októbrový piatok, už od roku 1999, oslavujeme Svetový deň úsmevu. Inicioval ho pán menom Harvey Ball, ktorý už v roku 1963 nakreslil prvého usmievajúce sa smajlíka.

            Žiaci z I.A na sociálno-psychologickom výcviku vytvorili plagát a nástenku s „úsmevom“ a diskutovali, kedy sa najčastejšie usmievajú.

            Nájdime si vždy dôvod na úsmev, prinášajme dobrú náladu doma, v škole, medzi priateľmi...

            Nezabúdajte, že úsmev lieči.

            Pekný deň priatelia.

            Mgr. Janette Ferancová

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
        • +421 475 422 426
        • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
        • 37956230
        • Ing. Miloš Mäsiar
        • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
        • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
        • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
        • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
        • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
        • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje