• Deň počítačovej bezpečnosti
          • Deň počítačovej bezpečnosti

          • Pri príležitosti Dňa počítačovej bezpečnosti (30.november) sme si v rámci prevencie pripomenuli potrebu chrániť nielen svoje počítače, ale predovšetkým svoje osobné údaje. V súčasnej dobe, kedy sa stále viac informácií ukladá a prenáša prostredníctvom počítačov a internetu, je bezpečnosť online dát kľúčová. Dnes sme sa spolu so žiakmi rozprávali o tom, že je dôležité používať silné heslá, aktualizovať softvér a antivírusovú ochranu, byť opatrný pri otváraní podozrivých emailov alebo klikaní na neznáme odkazy. Žiaci si vyskúšali ako odhaliť podvodné emaily.

             

            Mgr. Juliána Dovalová, koordinátor prevencie

          • Odbor sociálno-výchovný pracovník

          • 7661 M SOCIÁLNO–VÝCHOVNÝ PRACOVNÍK študijný odbor pripravuje žiakov so širokým všeobecnovzdelávacím základom, s odbornými teoretickými vedomosťami i praktickými zručnosťami tak, aby boli schopní vykonávať kvalifikovanú a samostatnú prácu v oblasti sociálnej a výchovnej starostlivosti. Absolventi sa uplania v školských, ale aj sociálnych zariadeniach.

        • Zastavme násilie
          • Zastavme násilie

          • V stredu 22.11.2023 sa na našej škole uskutočnila beseda s policajnou preventistkou pani kpt. Mgr. Lenkou Lásovou a referentom pre prácu v komunitách, pánom ppor. Mgr. Martinom Polčánim, ktorí prišli žiakom porozprávať o téme Domáce násilie.

            Žiaci si počas besedy vypočuli rôzne príbehy týkajúce sa domáceho násilia, rovnako ich policajti informovali o tom, ako postupovať pri riešení tohto problému.

            Cieľom besedy bolo informovať žiakov o problematike domáceho násilia, o jeho príčinách, ako aj o potrebe jeho zásadného odmietnutia.

                                                                                  

            Mgr. Juliána Dovalová, koordinátor prevencie 

        • Cesta k lepšiemu zdraviu
          • Cesta k lepšiemu zdraviu

          • Správna strava je kľúčovým faktorom pre udržanie dobrého zdravia a celkovej pohody. Aby sme sa správne stravovali, je dôležité dodržiavať vyváženú a pestrofarebnú stravu, ktorá poskytuje telu všetky potrebné živiny.

            V rámci prevencie sa na našej škole uskutočnili dve aktivity súvisiace so zdravou stravou.

            Dňa 10.11.2023 sa uskutočnila beseda s pani Bokorovou s RÚVZ RS, ktorá prišla žiakom I.A a II.A triedy porozprávať o zdravej strave. Rozprávali sa o tom, čo by mali jesť v priebehu dňa, o zdravých a nezdravých potravinách, ale aj o negatívnych účinkoch energetických nápojov.

            Pevne veríme, že aj táto beseda prispela k zlepšeniu stravovacích návykov našich žiakov. Pamätajte, že zdravé stravovanie nie je krátkodobý trend, ale životný štýl, ktorý môže výrazným spôsobom ovplyvniť náš život a zdravie.

            V októbri pri príležitosti Svetového dňa výživy (16.10.) sme s Mgr. Jankou Kožiakovou pripravili pre všetkých žiakov zdravé raňajky, ktoré pozostávali z pohárikov plného ovocia. Okrem toho žiaci vytvorili zaujímavé plagáty podporujúce dôležitosť zdravej výživy.

            Mgr. Juliána Dovalová, koordinátor prevencie

          • Súťaž v silovom trojboji

          • V zmysle udržovania telesnej kondície a zdravia pre sme pre žiakov pripravili školskú súťaž v silovom trojboji, ktorý sa konal dňa 7.11.2023 o 12:00 hodine v posilňovni školy. Silový trojboj sa skladá z 3 disciplín, menovite bench press, mŕtvy ťah a drep. Víťaz pozostával zo súčtu opakovaní v jednotlivých disciplínach s 50%, resp. 70 % hmotnosťou súťažiaceho.

            Do súťaže sa zapojili žiaci a žiačky 1.B, 2.A a 2.B triedy. V kategórií žien sa zúčastnili 2 žiačky 2.A triedy, kde sa stala víťazkou Dorota Martinková so 43 opakovaniami pred Vanesou Cibuľovou, ktorá zaostala o 5 opakovaní.

            V kategórií mužov sa do súťaže zapojilo 10 súťažiacich z 2.B a 1.B triedy. Súboj o prvenstvo bol vo vzájomnej konkurencií vypätejší, no napokon z tohto súboja vzišiel víťazne Marián Hiho s celkovým počtom opakovaní 87. Ako druhý za ním zaostal o 5 opakovaní Martin Šanta (82) a tesné tretie miesto vybojoval Filip Danyi, s počtom 69 opakovaní.

            V priebežnom celkovom hodnotení tried za školský rok 2023/24 si prvé miesto odniesla 2.B trieda s 29 bodmi. Dievčatá 2.A si zabezpečili 18 bodov pre svoju triedu a žiaci 1.B získali cenné 4 body.

             

            Sláva víťazom, česť porazeným.

             

            Hnúšťa, 10. novembra 2023                                                                                       Mgr. Slavomír Kujan                                                                                      

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája slovenské školy, tentokrát s témou: Hrdinovia detektívnych románov. Veď kto by už nepoznal takého Sherlocka Holmesa – asi najznámejšieho detektíva? Možno však málokto vie, že je to vymyslená literárna postava a v skutočnosti nikdy nežil (vymyslel ho škótsky spisovateľ A. C. Doyle).  Autori detektívnych poviedok a románov sa učia aj v rámci literatúry, spojili sme príjemné s užitočným a vytvorili záložky aj s hrdinami, detektívmi, ktorí sú nám dobre známi nielen z literatúry, ale aj z rôznych filmových či seriálových spracovaní. No a keďže fantázii sa medze nekladú, vznikli naozaj krásne a originálne záložky do kníh, ktoré určite potešia našu partnerskú strednú školu v Bratislave, ktorá nám na oplátku poslala svoje záložky do knihy, ktoré rozdáme našim žiakom.

            Mgr. Jana Kožiaková

          • Realizácia projektu Lesopark pre všetkých

          • Dňa 6.11.2023 sa na pôde našej školy – Stredná odborná škola Hnúšťa realizoval projekt s názvom Lesopark pre všetkých – vysaďme si spolu budúcnosť. V priestore za školou vznikol park, ktorého súčasťou sú svojpomocne vyrobené lavičky, a tiež aj kŕmidla pre vtáctvo, ktoré vyrobili naši žiaci za pomoci majstrov na odbornom výcviku. Počas tohto dňa naši žiaci spolu so žiakmi ZŠ Janka Francisciho Rimavského, a detičkami z MŠ Klokočova, ale aj s pomocou klubu seniorov vysadili celkovo 37 stromčekov, medzi ktorými bol napríklad brest, jarabina vtáčia, smrekovec opadavý, ale napríklad aj orech vlašský a rôzne ovocné stromčeky, ako napríklad slivka, hruška alebo čerešňa. Celý tento park bude slúžiť nie len nám, ale aj všetkým, ktorí sa na výsadbe podieľali a tiež každému, kto navštívi našu školu, na edukáciu alebo oddych a načerpanie nových síl v príjemnom prostredí. Srdečne ďakujeme našim žiakom a tiež všetkým zúčastnením, s ktorými sme dnes posadili stromčeky. Veríme, že sa v tomto priestore budeme stretávať často a že si dnešný deň užili rovnako ako my. V neposlednom rade ďakujeme aj pánovi PAVLOVI MARTINSKÉMU, ml., ktorý nám ochotne sponzorsky poskytol drevené ukotvenie ku každému stromu.

            Táto výsadba je realizovaná vďaka finančnej podpore nadácie EKOPOLIS a GREEN PRINT, LLC v rámci programu SADÍME BUDÚCNOSŤ.

             

                                                                                                                                                       Mgr. Patrícia Lengyelová

          • Naša druhá exkurzia v CVČ Hnúšťa

          • Dňa 2.11.2023 sme v rámci odbornej praxe so žiakmi  druhého ročníka v odbore sociálno- výchovný pracovník navštívili Centrum voľného času v Hnúšti. Naši žiaci mali možnosť oboznámiť sa s fungovaním centra, vďaka čomu získali predstavu o tom, čo ich čaká budúci rok na odbornej praxi. Pani riaditeľka Mgr. Zlatka Vinclavová a Deniska Kamoďová nám zaujímavo porozprávali o krúžkovej činnosti a aktivitách, ktoré realizujú s deťmi. Žiaci mali možnosť navštíviť mini ZOO ako aj ostatné priestory, v ktorých sa vykonáva krúžková činnosť. Už niekoľko rokov je naša spolupráca s CVČ na výbornej úrovni. Veľmi nás teší, že aj naši žiaci si majú možnosť vyskúšať prax v takomto zariadení a chodia sem s radosťou.

            Ďakujeme za príjemnú atmosféru a čas, ktorý bol pre nás veľkým prínosom.

             

            Mgr. Janette Ferancová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
        • +421 475 422 426
        • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
        • 37956230
        • Ing. Miloš Mäsiar
        • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
        • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
        • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
        • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
        • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
        • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje