• Talentová súťaž

          •  

            Postaviť sa pred žiakov, učiteľov, zamestnancov či dokonca pred riaditeľa školy a spievať a hrať na hudobnom nástroji, to chce veľkú odvahu! A práve preto si veľmi vážime a ceníme žiakov, ktorí sa do našej talentovej súťaže, ktorá sa konala 21. 3. 2019 prihlásili a  dokázali nám, že vedia prekonať samých seba a vystúpiť pred publikom, dokonca s gráciou. Nielenže nám ukázali svoj talent, ale nás aj zabavili, potešili, urobili nám deň oveľa krajším. Veľká vďaka patrí aj pánovi učiteľovi Ing. P. Ostricovi, ktorý so žiakmi spieval, nacvičoval s nimi, radil im a celú dnešnú akciu pripravil. Poďakovanie patrí aj M. Adamovičovej z III. A, ktorá túto akciu moderovala, no a, samozrejme, aj našej porote, ktorá poctivo zhodnotila každý spevácky výkon. Veríme, že podobné spevácke a hudobné súťaže budú u nás na programe aj v ďalších rokoch.

              

          • Deň otvorených dverí 2019

          •  

            Dna 13. febuára 2019 sme si užili Deň otvorených dverí určený pre žiakov a rodičov, ktorí mali záujem spoznať našu školu trošku bližšie. Popozerať si mohli nielen priestory školy a jej učiteľov, ale aj odborné učebne, v ktorých boli pripravené rôzne aktivity. Na prízemí našej školy čakali návštevníkov výrobky a výzdoba našich krajčírok, pozreli si zasadaciu miestnosť, kde mali krátke úvodné privítanie, v multimediálnej učebni si vyskúšali pamäťovú hru s anglickými slovíčkami. Na prvom poschodí si žiaci vyskúšali prácu s počítačovým programom, v ktorom mohli modelovať rôzne súčiastky a nástroje v 3D a ktorý využívajú aj naši žiaci na odborných hodinách technického kreslenia. Na druhom poschodí, v  odbornej učebni stolárskej, si vyskúšali chlapci aj dievčatá prácu s drevom – pílenie, opracovávanie, vypaľovanie... Na našom najvyššom poschodí si v odbornej učebni sociálno-výchovných pracovníkov vypočuli informácie o tomto odbore a videli ako sa vyrábajú lapače snov, ktoré vyrábali naši žiaci. V učebni slovenského jazyka a literatúry boli štyri úlohy zamerané na jazyk a literatúru – bolo tu priraďovanie spisovateľov, puzzle, pexeso a interaktívna krížovka s hádankami. Veríme, že žiakom i rodičom sa tieto aktivity a aj naša škola páčili. Kto to v tento deň náhodou nestihol a tiež by si chcel našu školu pozrieť, je srdečne vítaný – naše brány sú otvorené pre všetkých.

             

             

              

          • Tvorivé dielne v ŠZŠ Hnúšťa

          • V rámci odbornej praxe sme si 12.12.2018 so sociálno - vychovnými pracovníkmi z III. A spestrili deň v ŠZŠ v Hnúšti. Príjemná atmosféra nás sprevádzala počas aktivít, ktoré nám pripravili šikovne učiteľky. Mali sme možnosť vidieť ako pracujú s deťmi s rôznym postihnutím a hlavne sme obdivovali, čo všetko ich detičky dokážu. Veľa sme sa naučili ale hlavne odchádzali sme šťastní a plní energie. Ďakujeme Vám za skvelý deň Marianna Balašková. 

          • Zbierka pre Červený kríž

          • Dňa 11. decembra 2018  sme boli odovzdať zbierku Červenému krížu v Rimavskej Sobote, ktorú sme zorganizovali u nás na škole. Vďaka našim študentom, kolegom, známym a rodičom sme ozaj vyzbierali veľa hračiek , detského oblečenia ale aj knižiek a sladkosti. Veríme, že sprijemnime dni rodinám a deťom , ktoré to potrebuju. Sme pyšní na svojich žiakov pretože ukázali, že majú dobré srdiečka a snažili sa každý deň nosiť do školy veci. Všetkým patrí veľké DAKUJEM.

              

          • Konvergencie, alebo putovanie s Alicou z krajiny zázrakov

          • Dovolím si tento krát začať poďakovaním.

            Ďakujem MKS - Rimavská Sobota, OZ - OXYMORON a našej "Regie" Regine Špitálovej za to, že už po tretíkrát sme mohli byť neoddeliteľnou súčasťou projektu, ktorý má dušu, čaro a neuveriteľnú silu  spájať deti/ ľudí bez rozdielu úrovne talentu, farby rasy, či vierovyznania. Učí  k ľudským hodnotám, rešpektovaniu iných. Jednoducho sú to rok čo rok skvelé Konvergencie.

            Už štrnásty ročník tvorivého pobytu, ktorý sa konal v dňoch od 17. - 20. októbra 2018 v rekreačnej oblasti Kokava - Línia nás naplnil úsmevom, šťastím, oživil v nás fantáziu.

            Počas týchto štyroch dní to s aktivitami pukalo vo švíkoch: tvorivé dielničky, výtvarné techniky, tanečné a dramatizačné techniky, relaxačné činnosti, priestorové hry, animácie a súťaže zamerané na danú tému. Iste sa pýtate, ako sa tieto aktivity dali stihnúť za taký krátky čas? Odpoveď znie.

            "Dobrá vôľa všetko zdolá.“

            Aby som nezabudla hlavne na našich študentov, ktorí sa zúčastnili a boli veľkou pomocou ĎAKUJEM  Ivonn Balciarová, Dominik Kraják, Alžbetka Šaligová a Vladimíra Šmídtová.

            Pokiaľ sa podarí, určite sa chceme o rok opäť zúčastniť.

            Bc. Veronika Ďurišová

          • Na majstrovstvách okresu SŠ v stolnom tenise družstiev sme vybojovili striebro a bronz

          • Na majstrovstvách okresu stredných škôl v stolnom tenise družstiev 24. 10. 2018 v Rimavskej Sobote nás reprezentovala trojica dievčat Miriam Hirková, Zuzana Macháčková a Kornélia Dovalová a trojica chlapcov Hugo Bračo, Benjamín Farkaš a Róbert Knieszner.

            Dievčatá podľahli víťazkám z Evanjelického gymnázia Tisovec 0:4 a potom v súboji o striebro zdolali tím Obchodnej akadémie z Rimavskej Soboty 4:3. O druhom mieste rozhodovala až posledná štvorhra, v ktorej naše dievčatá jasne dominovali 3:0. Chlapci nestačili na víťazov z Gymnázia Rimavská Sobota 1:4 a družstvo z Evanjelického gymnázia Tisovec 0:4. Chlapci  si však bronz vybojovali víťazstvom s Obchodnou akadémiou z Rimavskej Soboty 4:1. U dievčat M. Hriková získala 3 body a Z. Macháčková 2 body pre družstvo a u chlapcov získal H. Bračo 3 body a B. Farkaš, R. Knieszner získali po 1 bode pre družstvo. Dievčatá i chlapci vybojovaním pódiových umiestnení nadviazali na predchádzajúce roky a zasa priniesli medaile, čo hodnotíme ako výborný výsledok našich drusžstiev. Gratulujeme im a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Krajské kolo v cezpoľnom behu

          • Dňa 18. októbra 2018 sa v Žiari nad Hronom konalo krajské kolo v cezpoľnom behu, na ktorom štartovali Katarína Chovanová, Alžbeta Šaligová a Kornélia Dovalová, ako víťazky z okresného kola. V konkurencii  mládežníckych reprezentantiek biatlonu a atletiky Katarína Chovanová si vybojovala veľmi pekné a cenné 9. miesto. Aj Kornélia Dovalová a Alžbeta Šaligová bojovali, nevzdali sa a v konkurencii ôsmych družstiev si vybojovali veľmi pekné 5. miesto.

          • Európsky deň jazykov

          •  

            26. septembra sa každoročne oslavuje Európsky deň jazykov, ktorý bol vyhlásený Radou Európy v roku 2001. V SOŠ-ke sme si pripomenuli tento deň rôznymi zábavnými hrami, ktoré si pre žiakov pripravili vyučujúce cudzích jazykov. Hralo sa, napr. anglické pexeso, určovanie vlajok, súťaž v počte napísaných zvierat za určitý čas medzi nemčinármi a angličtinármi, hádanie ruských slovíčok, hádanie symbolov krajín. Aj takto sme si spríjemnili deň a znovu sa utvrdili v tom, že učiť sa cudzie jazyky je naozaj dôležité, veď nie nadarmo sa hovorí: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“

              

          • Ako sme splavovali Hron

          •  

            Učitelia a žiaci SOŠ sa rozhodli, že využijú pekné septembrové počasie a užijú si dobrodružstvo a adrenalín pri splavovaní rieky Hron. A že to bolo naozaj dobrodružné a napínavé môžete vidieť na fotografiách, ktoré stihli urobiť ešte predtým, ako všetci skončili v rieke...

             

            Samozrejme, že to bol  vtip - študenti sa už poctivo učia v škole a, mimochodom, všetci to prežili (aj učitelia). J J

              

          • Záverečné skúšky

          • Záverečné skúšky v mimoriadnom termíne sa uskutočnia v dňoch 10. - 12. septembra 2018 o 7.00 h v priestoroch odborného výcviku.

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
      • +421 475 422 426
      • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
      • 37956230
      • Ing. Miloš Mäsiar
      • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
      • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
      • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
      • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
      • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
      • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje