• V II. kole kvalifikácie Majstrovstiev SR SŠ v elektronických šípkach sme opäť zabodovali

          • Dievčatá i chlapci našej školy 7. decembra 2017 pokračovali druhým kolom v kvalifikácii Majstrovstiev SR stredných škôl v elektronických šípkach. Najmä chlapčenské družstvo sa po prvom nezdarenom kole otočilo k dobrému o sto percent. Chlapci sa po tuhých bojoch a s tesnými víťazstvami dostali do finále, kde nezvládli súboj a museli opravovať, čo sa im aj podarilo. Po vysokej prehre s Hotelovou akadémiou z Brezna v oprave zdolali minulého víťaza z Dolného Kubína. Znova sa opakoval súboj s Hotelevou akadémiou, avšak súboj mal opačný výsledok, naši chlapci zabojovali a vyhrali nielen zápas, ale celý turnaj druhého kola, získali 1. miesto. Toto víťazstvo ich dostalo do boja o postup do finále Majstrovstiev SR.

            Dievčenské družstvo, oslabené o T. Makovú, sa dvoma víťazstvami prejovalo do finále turnaja, kde už nestačilo na svoje súperky. Avšak ziskom 3. miesta si upevnilo pozíciu na postup do finále Majstrovstiev SR na jar.

            Družstvo chlapcov bojovalo v zložení Tomáš Nagy, Tomáš Hudec, Michal Krajči, Arnold Hronec a Patrik Stano, družstvo dievčat v zložení Natália Pehenová, Gabriela Balciarová a Simona Melicherová.

            Všetkým držíme palce, aby sa im ich cieľ podarilo dosiahnuť a gratulujeme k 1. a 3. miestu.

            Mgr. Štefan Majeský

          • Michal Jackuliak a družstvo chlapcov majstrami okresu v silovom päťboji SŠ

          • Štvročlenné družstvo chlapcov, ktoré tvorili chlapci Michal Jackuliak, Marek Horváth, Róbert Knieszner a Maroš Ďurás zabojovalo a stali sa na základe svojich výsledkov víťazmi na okresnom kole v silovom päťboji stredných škôl.

            Chlapci súťažili v zhyboch na hrazde, v kľukoch na bradlách, v tlaku na lavičke, bicepsové zhyby s EZ tyčou v drepoch s činkou. Súboje ukázali, že i na našej škole sa nájdu šikovní a silní chlapci. Družstvo potiahol najmä Michal Jackuliak svojimi výkonmi, ako najsilnejší chlapec v okrese. Druhý najsilnejčí člen nášho družstva Marek Horváth obsadil v konečnom účtovní jednotlivcov veľmi pekné štvrté miesto.

          • Obvodné kolo stredných škôl v halovom futbale

          • Dňa 21. 11. 2017 sa chlapci našej školy zúčastnili obvodného kola stredných škôl v halovom futbale. Jedna škola na turnaj nedorazila, preto medzi sebou súperili len tri školy. Naši chlapci spoločne a plnými silami bojovali a umiestnili sa na konečnom III. mieste. Navzájom medzi sebou spolupracovali a ani po góloch, ktoré dostali to nevzdávali a usilovne pokračovali v ďalšej v hre a za to im patrí náš obdiv.
            Našu školu reprezentovali: P. Stano, M. Horváth, J. Radič, T. Nagy, B. Farkaš, E. Dani, M. Oláh, M. Radič.
            Konečné poradie škôl:
            1. Evanjelické gymnázium Tisovec
            2. Gymnázium M. Hrebendu Hnúšťa
            3. SOŠ Hnúšťa

          • Dievčatá opäť v Brezne úspešné

          • Dievčatá i chlapci, tak ako  po iné roky i tohto roku sa zapojili do kvalifikačných bojov Majstrovstiev  SR stredných škôl v elektronických šípkach. V túto sezónu sa chlapčenské  družstvo od základov pomenilo a dievčatá zostali v osvedčenej zostave. Chlapci zažili krst v prvých súbojov, v ktorých sa ukázala ich neskúsenosť a tréma. V oboch súbojoch zaplatili nováčikovskú daň. Do druhého kola v decembri sa budú musieť poriadne pripraviť a pokúsiť sa o reparát.

            Naopak dievčatá ukázali svoje skúsenosti, ich súboje boli podložené rozvážnym a premysleným výkonom čo im vynieslo konečné veľmi pekné 2. miesto. Celkom spoľahlivo preplávali až do finálne, v ktorom v tesnom súboji prehrali veľmi dobre sa vyvíjajúce finále. Dievčatá vedia čo majú zlepšiť, aby sa prebojovali do tretice do finále Majstrovstiev SR na jar. Držíme im palce, aby sa im to podarilo a gratulujeme k druhému miestu.

            Mgr. Štefan Majeský


        • Okresné kolo v cezpoľnom behu
          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • Na okresnom kole cezpoľného behu v Rimavskej Sobote dňa 2. 10. 2017 našu školu reprezentovala trojica chlapcov Bejamin Farkaš (II.B), Marek Horváth (IV.A) a Patrik Stano (II.A) a trojica dievčat z II.A Kornélia Dovalová, Miriam Hirková a Emília Cibuľová. Družstvo dievčat obsadilo na Majstrovstvách okresu v cezpoľnom behu družstiev dorasteniek 2. miesto. Družstvo chlapcov Bejamin Farkaš, Patrik Stano obsadilo na Majstrovstvách okresu  v cezpoľnom behu 2. miesto.

            Korenélia Dovalová si vybojovala 3. miesto na Majstrovstvách okresu v cezpoľnom behu jednotlivcov, Emília Cibuľová obsadila 5. miesto a Miriam Hriková 8. miesto. Benjamin Farkaš obsadil 5. miesto a Patrik Stano 9. miesto v cezpoľnom behu jednotlivcov.

            Ďakujeme za repreznetáciu školy a srdečne gratulujeme.

            Mgr. Štefan Majeský, učiteľ TŠV

          • Európsky deň jazykov

          • Koncom septembra si v škole  tradične pripomíname Európsky deň jazykov. Vo vestibule školy vyučujúce cudzích jazykov pripravili stretnutie, na ktorom  zdôraznili význam znalostí cudzich jazykov pod názvom Koľko jazykov vieš.... Naša škola má v ponuke anglický, francúzsky, nemecký a ruský jazyk. V spojitosti s týmito jazykmi sme spoznávali štátne vlajky, suveníry z rôznych krajín, pomenúvali rôzne druhy ovocia a zeleniny. Žiaci sa snažili plniť úlohy a  komunikovať v cudzich jazykoch, ktoré poznajú. Bola to veselá a príjemná  prestávka, ďakujeme všetkým vyučujúcim a žiakom, ktorí prišli aktivitu podporiť a uvedomili si dôležitosť dobrého ovládania slovenského jazyka, ale aj cudzích jazykov.

            PaedDr. Vieraj Juríková

        • KVÍZMAJSTER
          • KVÍZMAJSTER

          • Ďalšie kolo Kvizmajster máme hravo zvládnuté. 22. septembra 2017 v Dome kultúry v Rimavskej Sobote medzi sebou bojovali o postup do semifinále naše dva tímy z II.A (červený) a III.A (biely). Oba tímy boli perfektne pripravené, dlho bol súboj vyrovnaný, no nakoniec zvíťazili "chrumky" z II.A.  Srdečne gratulujeme a držíme palce v semifinále. Tešíme sa, že máme študentov, ktorí vedia pohladiť dušu učiteľa svojimi vedomosťami. Ďakujeme

            Mgr. Ferancová Janette

            https://youtu.be/LouQ45bw96E

          • Oznam

          • Milí študenti,

            nový školský rok 2017/2018 začneme 4. septembra 2017 o 8.00 h slávnostným otvorením vo vestibule našej školy. Po krátkom príhovore riaditeľa školy sa rozídeme po triedach, kde študenti dostanú najdôležitejšie informácie týkajúce sa začiatku nového školského roka.

            Študentov nadstavbového štúdia radi privítame aj v poobedňajších hodinách, kde triedna učiteľka PaedDr. Juríková poskytne najdôležitejšie informácie týkajúce sa štúdia do 15.00 h.

          • Oznam - Kvízmajster

          • Už sa to blíži, priatelia! Množstvo otázok, interaktívnych úloh, napínavých súbojov, atraktívnych hier, zaujímavých hostí, skvelej nálady a k tomu všetkému vymakaná živá kapela. Bude to veľké, nenechajte si to ujsť! Osem postupujúcich družstiev si zmerá svoje sily 21. - 22. septembra 2017 v Dome kultúry v Rimavskej Sobote

            Upútvaku nájdete  na YouTube: https://youtu.be/RpoS7lzOZ6w.

        • KVÍZMAJSTER
          • KVÍZMAJSTER

          • 23. júna 2017 absolvovali 2 naše triedy, I. A, II. A, kvalifikačné kolo vedomostnej súťaže Kvízmajster, ktorá sa organizuje už druhý rok. Musíme povedať, že žiaci sa pripravovali veľmi poctivo a zodpovedne, o čom svedčí aj celkové poradie a postup oboch triednych kolektívov do ďalšieho kola. Z 25 prihlásených tried postupuje do ďalšieho kola len 8 a my sme veľmi radi, že medzi týmito ôsmimi triedami sú aj dve SOŠ-kárske! Do ďalšieho kola už postupujú len 3-členné tímy ako zástupcovia tried a my už dnes vieme, že naše dve triedy sa v hlavnej súťaži postavia proti sebe, keďže skončili na 3. a 6. mieste a súťaží sa formou vyraďovacieho pavúka.  Súťažiť sa bude v piatok, 22. septembra 2017, o 11. 30 hod. v Divadelnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote.  Okruhy tém, ktoré sa žiaci budú musieť naučiť sa dozvieme len na začiatku nasledujúceho školského roka, teda,  4. septembra 2017. Veríme, že naši žiaci sa aj v tomto kole budú snažiť a preukážu nielen dobré vedomosti, ale aj bojovnosť a odvahu.

            Konečné poradie tried, ktoré v súťaži postupujú:
            1. Gymnázium I. Kraska Rimavská Sobota, III. B
            2. Gymnázium I. Kraska Rimavská Sobota, III. A
            3. Stredná odborná škola Hnúšťa, I. A
            4. SOŠ technická a agropotravinárska Rimavská Sobota, II. D
            5. Obchodná akadémia Rimavská Sobota, II. A
            6. Stredná odborná škola Hnúšťa, II. A
            7. Súkromná SOŠ Rimavská Sobota, I. G
            8. Evanjelické gymnázium Tisovec, III. A

          • Naše dievčatá boli úspešné v súťaži Slovenčinárik

          • Dievčatá zo IV. A triedy, Viktória Marcišiaková a Michaela Morongová, boli úspešné v oboch kolách korešpondenčnej súťaže Slovenčinárik, ktorú organizovalo CVČ Junior z Banskej Bystrice. Viktória získala I. miesto a Miška II. miesto. Dnes už úspešné absolventky našej školy si prišli prevziať ceny do školy a potešila ich nielen výhra, ale aj peňažné poukážky, ktoré k výhre patrili. Ešte raz blahoželáme a želáme vám veľa šťastia a ďalšie úspechy, tentoraz už nie školské, ale tie osobné a pracovné.

        • Oznam o výberovom konaní
          • Oznam o výberovom konaní

          • Všetkých študentov, ktorí prejavili záujem zúčastniť sa stáží v rámci programu Erasmus+ , srdečne pozývame na osobný pohovor, ktorý sa uskutoční

            v stredu 28. júna 2017 o 10.00 h u riaditeľa školy.

            Harmonogram výberového konania bude zverejnený najneskôr v utorok 27. júna 2017 na nástenke „aktuality“.

             

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola, Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa
      • +421 475 422 426
      • Hlavná 425, 981 11 Hnúšťa Slovakia
      • 37956230
      • Ing. Miloš Mäsiar
      • +421 905 405 188 riaditel@soshnusta.sk
      • Mgr. Janette Ferancová, +421 908 913 520 janette.ferancova@gmail.com j.ferancova@soshnusta.sk
      • Nataša Chovancová, +421 905 499 751
      • Ľubica Ladiková, +421 475 422 426, +421 904 101 596 sekretariat@soshnusta.sk
      • Gabriel Polčáni, +421 905 405 281
      • Mgr. Jana Kožiaková, +421 915 255 293 j.cernakova25@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje